Verkkouutiset

Sisäministeri Mari Rantanen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Moskeijaa rahoitettiin Saudi-Arabiasta, sisäministeri väläyttää IS:ssa lakimuutosta

Mari Rantasen mukaan ulkomailta saatavan vahingollisen rahoituksen kieltäminen tulisi olla mahdollista.

Sisäministeri Mari Rantasen (ps.) mukaan hallituksen tulee selvittää, olisiko mahdollista kieltää lailla esimerkiksi saudiarabialaisen rahan virtaaminen Suomessa toimiville järjestöille ja säätiöille.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Rantanen viittaa tapaukseen, jossa Ilta-Sanomat paljasti kerrostalon kerhotilassa toimineen moskeijan. Kaavoituksessa päiväkodiksi merkityn kerhotilan omistaa säätiö, joka saa rahoitusta saudiarabialaisilta liikemiehiltä.

– Lainsäädäntöä pitäisi katsoa siten, että voitaisiin estää tällainen ulkomailta saatava vahingollinen rahoitus, Rantanen sanoo Ilta-Sanomille.

– Jos sillä rahoituksella edistetään esimerkiksi hyvin radikaalia islamia ja sharia-lain edistämistä, niin se ei suomalaiseen yhteiskuntaan sovi, Rantanen lisää.

Rantasen mukaan hallitusohjelmassa ei ole asiasta kirjausta, mutta sen ei pitäisi hänen mukaansa estää lainsäädännön muutostarpeiden selvittämistä.

– Tällaisia asioita pitää voida tarkastella, vaikka niistä ei kirjausta hallitusohjelmassa olisikaan. Kyllä tämä asia on pakko luupin alle ottaa, Rantanen sanoo.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)