Verkkouutiset

Golfinpelaaja Vuosaari Golf golfkentällä 16. tammikuuta 2020. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Yle: Kansa huolissaan luontokadosta ja ilmastonmuutoksesta

Naiset ovat huolestuneempia kuin miehet ja nuoret huolestuneempia kuin iäkkäät.

Ylen uutisten Taloustutkimuksella teettämään kyselyn mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista on huolissaan ilmastonmuutoksesta tai luontokadosta.

Kyselyyn vastanneista noin 48 prosenttia oli yhtä huolissaan niin ilmastonmuutoksesta kuin luontokadostakin. Vastaajista 21 prosenttia oli huolestuneempia ilmastonmuutoksesta. Luontokadosta huolestuneempia oli taas 19 prosenttia.

Vastanneista 13 prosenttia ei ollut huolissaan kummastakaan.

Kyselyyn osallistuneista naisvastaajista peräti 55 prosenttia oli yhtä huolissaan niin ilmastonmuutoksesta kuin luontokadostakin.

Miespuolisia vastaajia aiheet huolettavat naisia vähemmän: 18 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä ei ollut huolestunut kummastakaan. Naisvastaajista sama osuus oli seitsemän prosenttia.

Nuorten asenne-erot ympäristöön liittyvissä asioissa näkyvät huolestuneisuuden suhteen. 18–24-vuotiaista vain kolme prosenttia ei ollut huolissaan kummastakaan ympäristöä kohtaavasta uhasta, 50 prosenttia molemmista.

35–49-vuotiaista 16 prosenttia ei ollut huolissaan kummastakaan, 43 prosenttia kummastakin.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 1 614 suomalaista vuoden 2022 toukokuussa. Haastattelut tehtiin verkkopaneelissa. Kyselyn virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS