Verkkouutiset

Pilottiesteaita rajavartiolaitoksen raja-aitaa käsittelevässä mediatilaisuudessa Pelkolassa Imatralla 30. toukokuuta 2023. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Yle: Itärajan pilottiaita sai päälleen lieriöesteen

Testiaidan on tarkoitus olla valmis tänä kesänä.

Imatran Pelkolaan rakennettava itärajan esteaidan pilotti on saanut päälleen piikkilangalta näyttävää lieriöestettä, Yle kertoo.

Pelkolaan rakennetaan kolme kilometriä pitkää testiaitaa, jonka avulla rajavartiosto testaa esteaidan toimivuutta. Testiaidan on määrä valmistua kesällä 2023.

Pilottivaiheen jälkeen Suomen itärajalle rakennetaan aitaa yhteensä 200 kilometrin matkalle. Aidasta suurin osa sijoittuu Kaakkois-Suomeen.

Rajavartiolaitos julkaisi ensimmäiset kuvat pilottiaidasta toukokuussa. Testiaidan ulkonäkö herätti monessa ihmetystä, ja aitaa pidettiin liian kevytrakenteisena raja-aidaksi. Rajavartiolaitos huomautti jo silloin, että aita ei ole yksinään ratkaisu mihinkään uhkaan, vaan on osa rajojen valvonnan kokonaisuutta.

LUE MYÖS:
Tältä näyttää itärajan aita

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)