Verkkouutiset

Turvapaikanhakijat kuljetetaan rajalta vastaanottokeskuksiinLEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Turvapaikanhakijoita kuljetetaan rajalta jopa yli tuhannen kilometrin päähän

Tänään Raja-Joosepin rajanylityspaikalle saapui 55 henkilöä, jotka kuljetetaan kahdella bussilla vastaanottokeskuksiin.

Hallitus päätti perjantaina, että itärajan yli saapuvat maahantulijat rekisteröidään järjestelykeskuksissa Oulussa ja Joutsenossa. Järjestelykeskuksia ei ole vielä perustettu.

Matkaa Ouluun on Raja-Joosepin rajanylityspaikalta yli 500 kilometriä ja Joutsenoon yli tuhat kilometriä.

Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Ville Ahtiainen kertoo Ylen uutisille</i, että kuljetukset toteutetaan viranomaisvalvonnassa.

Maahanmuuttovirasto päättää paikan, minne rajan ylittäneet henkilöt kuljetetaan. Rajavartiolaitos vastaa kuljetusten järjestämisestä. Kuljettaja vastaa kuljettamisesta ja viranomaiset henkilöiden valvonnasta.

Tänään Raja-Joosepin rajanylityspaikalle saapui 55 henkilöä, jotka Lapin rajavartiolaitoksen päällikkö Kimmo Louhelaisen mukaan kuljetetaan kahdella bussilla vastaanottokeskuksiin.

Raja-Joosepissa on varauduttu vastaanottamaan suurempikin määrä turvapaikanhakijoita.

Maahantulijat velvoitetaan oleskelemaan rekisteröinnin ajan valvotussa järjestelykeskuksessa. Busseista saa poistua vain etukäteen suunnitelluilla taukopaikoilla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)