Verkkouutiset

Koronarokotetta Helsingin Jätkäsaaressa. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yksityisen puolen koronarokotukset eivät vieläkään selvillä

Rokotteiden tilaaminen terveysyrityksille ei edelleenkään ole mahdollista.

Suurimpien yksityisten terveysyhtiöiden oli määrä aloittaa koronan tehosterokotukset yli 18-vuotiaille tammikuun lopulla.

Terveystalon mukaan suunnitelmissa oli aloittaa rokottaminen 25. tammikuuta. Ajankohta on kuitenkin siirtymässä, sillä yhtiö ei ole saanut vielä rokotteita.

– Koronarokotteen tehosterokotukset alkavat suunniteltua myöhemmin, sillä rokotteiden tilaaminen ei ole vielä mahdollista. Kerromme lisää, kun ajanvarauksemme aukeaa ja voimme vahvistaa aikataulua, Terveystalo tiedottaa.

Suomessa terve aikuinen ei voi edelleenkään saada neljättä rokotusta millään tavalla julkisesta terveydenhuollosta. Hyvinvointialueiden kerrottiin aiemmin luovuttavan rokotteita yksityiselle puolelle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL määräsi lahjoituksen kohteeksi ensisijaisesti HUS:n ja hyvinvointialueiden varastoissa tällä hetkellä olevia Comirnaty BA.1 -rokotteita, joilla on rajallinen säilytysaika. Tuoreemmat BA4/5 -varianttirokotteet on varattu riskiryhmille.

Hyvinvointiala Hali ry:n terveyspalvelujen johtaja Hanna-Maija Kausen mukaan viivästyksen taustalla on byrokratia. Valtion hankkimia rokotteita luovutetaan nyt ensimmäistä kertaa yksityiselle sektorille. Mediuutisten mukaan yksityisen puolen rokotukset voisivat alkaa helmikuun alkupuolella.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS