Verkkouutiset

Terveystalon toimipiste Helsingissä 14. helmikuuta 2024. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yksityiselle terveyspalvelualalle uusia lakkovaroituksia sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Ammattijärjestöt Tehy, SuPer ja Erto eli Sote ry pitävät työnantajan palkkaesityksiä riittämättöminä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattijärjestöt Tehy, SuPer ja Erto eli Sote ry ovat antaneet uusia lakkovaroituksia.

Kaksi uutta yhden päivän lakkoa kohdistuu kuvantamisessa tehtävään työhön Mehiläisen, Terveystalon ja Pihlajalinnan kohdennettuihin yrityksiin sekä SYNLAB Suomeen. Lakot kuvantamisessa tehtävään työhön toteutetaan tiistaina 11.6.2024 ja torstaina 13.6.2024 kello 00.01–23.59.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lisäksi kaksi uutta yhden päivän lakkoa kohdistuu laboratoriossa tehtävään työhön kohdennetuissa yrityksissä Mehiläisessä, Terveystalossa ja Pihlajalinnassa sekä SYNLAB Suomessa ja Vita Laboratorioissa. Lakot toteutetaan keskiviikkona 12.6.2024 ja perjantaina 14.6.2024 kello 00.01–23.59.

Sote ry julistaa myös määräaikaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon. Ne alkavat tänään maanantaina 27.5. kello 15 ja päättyvät maanantaina 10.6.2024 kello 15.

Toimet kohdistuvat Mehiläisen, Terveystalon, Pihlajalinnan kohdennettuihin yrityksiin ja Oral Hammaslääkäreihin. Tilapäisen siirron kiellon aikana Tehyn, SuPerin tai Erton jäseniä ei saa siirtää omasta työtehtävästään tai omasta työskentelypaikastaan toiseen työtehtävään tai toiseen työskentelypaikkaan.

Ammattijärjestöt kertovat tiedotteessaan työtaistelutoimien syyksi sen, että Terveyspalvelualan työriidan sovittelussa työnantajan palkkaesitykset ovat olleet riittämättömiä. Järjestöjen mukaan korkeampia palkankorotuksia tarvitaan, koska terveyspalvelualalla taulukkopalkat ovat jääneet huomattavasti alle julkisen puolen sote-sopimuksen vähimmäispalkkojen. Palkkaerot ovat entisestään kasvaneet sen jälkeen, kun sote-sopimuksen palkkausjärjestelmän uudistus alkoi helmikuussa.

Esimerkiksi Mehiläinen Länsi-Pohjassa tehtäväkohtaiset palkat ovat järjestöjen mukaan kaikissa tehtävissä, kuten tehohoidossa, akuuttiosastolla ja synnytyssalissa 200–350 euroa pienemmät kuin Lapin hyvinvointialueella. Mehiläinen Länsi-Pohjassa sairaanhoitajan tai kätilön palkka vastaa Lapin hyvinvointialueen lähihoitajan palkkaa. Vastaavasti lähihoitajan palkat ovat jääneet merkittävästi verrattuna julkisen sektorin palkkoihin.

Sote ry:n aiemmin ilmoittama yhden vuorokauden lakko toteutuu tiistaina 28.5.2024 kello 00.01–23.59 kuvantamisessa tehtävässä työssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)