Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodimir Zelenskyi ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden Washingtonissa vuonna 2022. New York., AFP / LEHTIKUVA / BRENDAN SMIALOWSKI

USA:n diplomaatti haluaa länsimaiden tukevan Ukrainaa vastahyökkäyksessä

Ukrainalla on paljon pelissä vastahyökkäyksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain Etyj-suurlähettiläs Michael Carpentier sanoo Radio Free Europen haastattelussa, että on vielä liian aikaista sulkea pois mahdollisuus, että Ukrainan vastahyökkäys venäläisjoukkoja vastaan tuottaisi merkittäviä tuloksia.

Suurlähettilään mukaan lännen tulee tarjota Ukrainan joukkojen läpimurtoon tarvitsemia sotilaallisia kyvykkyyksiä.

– Luulen, että heidän on edelleen mahdollista murtautua läpi venäläisten puolustuslinjoista, Carpentier sanoo.

Carpentierin mukaan länsimaiden on seistävä yhtenäisenä rintamana Ukrainan tukena ja annettava apua läpimurron saavuttamiseksi.

Kiova aloitti kesäkuussa vastahyökkäyksen Ukrainan itäisissä ja läntisissä osissa, mutta hyökkäys on hidastunut vahvasti linnoitettujen Venäjän puolustuslinjojen takia. Ukrainan viranomaiset ovat säännöllisesti tyrmänneet vastahyökkäysstrategiaan kohdistuvaa kritiikkiä.

Washingtonissa puolestaan on herännyt epäilyksiä, että aseavun julkinen tuki voi heiketä, jos korkeita odotuksia sisältävä vastahyökkäys epäonnistuu.

Ukrainan presidentti Volodimir Zeleskyi on puolestaan sanonut, että länsimaisen aseavun toimitusten hidastuminen uhkaa vastahyökkäystä. Hän on vaatinut Ukrainan kumppaneita lähettämään voimakkaampia sekä pidemmän kantaman aseita, jotta venäläiset saadaan puskettua takaisin.

Valkoinen talo on vahvistanut, että yhdysvaltain presidentti Joe Biden tulee isännöimään Zelenskyin vierailua valkoisessa talossa 21.9. Zelenskyi vierailee myös Yhdysvaltain kongressissa. Hän tulee myös puhumaan YK:n yleiskokouksessa ensi viikolla New Yorkissa.

Carpentierin mukaan YK:n yleiskokous on Zelenskyille tärkeä mahdollisuus tavata maailman johtajia sekä varmistaa tuen jatkuminen. Lisäksi vierailu on mahdollisuus osoittaa, ettei Ukraina taistele ainoastaan valloittaakseen alueitaan takaisin, vaan myös kansainvälisen järjestelmän puolesta.

Ukraina on lähes täysin riippuvainen lännen sotilaallisesta avusta ja varusteista. Kiova on toistuvasti painostanut Yhdysvaltoja sekä muita liittolaisia antamaan tehokkaampaa aseapua, kuten F-16 -hävittäjiä.

Yhdysvallat on Ukrainan suurin turvallisuuskumppani, joka on vuodesta 2021 tukenut maata yli 44 miljardin dollarin arvosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)