Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö tapaamisessa Politiikan toimittajat ry:n kanssa Presidentinlinnassa Helsingissä 7. syyskuuta 2023. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Ydinaseita Ukrainan sodassa? Sauli Niinistö: ”Se on loppu”

Tasavallan presidentti arvioi, että sotaan ei ole ratkaisua näkyvissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö varoitti Ukrainan sodan laajentumisen vaarasta torstaina politiikan toimittajien yhdistykselle Presidentinlinnassa.

– Pienetkin asiat voivat muuttaa asioita paljon, ja valitettavasti pahempaan suuntaan, presidentti sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Presidentin mukaan sodassa seurataan koko ajan laajentumisen mahdollisuutta. Hän puhui Romaniaan menneiden ohjusten perusteella ”kauhun balanssista, mitä sattumalta tai tarkoituksella tapahtuu”.

– Jos atomiaseita käytetään: se on loppu, hän totesi.

Niinistö täsmensi, ettei viittaa mihinkään aikatauluun ja puhuu teoreettisesti. Hän kuitenkin huomautti, että ydinaseiden käyttö voi olla maailmanloppu ja että ”siitä pitää olla takaraivossa käsitys”.

– Se riski että atomiaseet alkavat puhua on aivan valtava.

Niinistö kommentoi Ruotsissa tapahtuneita Koraanin polttoja. Hän pohti, miten oikeutta ja suvaitsevaisuutta vaaliva yhteisö voi suojautua, jos se joutuu oikeudettoman toiminnan kohteeksi.

– Pehmeän on osattava olla kova, presidentti kiteytti näkemyksensä.

Niinistö arveli, että oikeudettomilta hyökkäyksiltä suojautuminen tulee vahvemmin keskusteluihin Ruotsin tapahtumien vuoksi.

Presidentti piti selvänä, että Koraanien poltto Ruotsissa on provokaatiota, ja siitä on islamilaisissa maissa voimakkaasti provosoiduttu.

Sauli Niinistö muistutti jälleen Euroopan maita omasta puolustuksesta huolehtimisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)