Verkkouutiset

Helsingin Sanomia tehdään Sanomatalossa Helsingissä. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Wille Rydmaniin ja Helsingin Sanomiin liittyvät kolme esitutkintaa valmistuivat

Kaikki kolme tapausta etenevät syyteharkintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin poliisi sai valmiiksi kolme esitutkintaa, joissa on asianosaisena kansanedustaja.

Ensimmäinen tapaus koskee Helsingin Sanomien artikkelia, jossa kirjoitettiin kansanedustajasta kesällä 2022. Tapauksen rikosnimikkeet ovat kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus.

Rikosasia siirtyy syyteharkintaan. Poliisi ei tiedota tarkemmin, missä asioissa se epäilee rikosten tapahtuneen. Poliisi ei myöskään mainitse nimeltä kenestä kansanedustajasta on kyse, mutta nykyinen elinkeinoministeri Wille Rydman (ps) on kertonut esitutkinnoista itse avoimesti sosiaalisessa mediassa. Helsingin Sanomien artikkelin julkaisun aikaan Rydman oli kokoomuksen kansanedustaja.

Poliisi on saanut valmiiksi myös toisen esitutkinnan, jolla on yhteys Helsingin Sanomien artikkelin esitutkintaan. Tämän asian osalta poliisi ei avaa rikosepäilyn sisältöä tai tutkittuja rikosnimikkeitä. Helsingin poliisista kuitenkin vahvistettiin Verkkouutisille, että myös tämä tapaus etenee syyteharkintaan.

Poliisi tiedottaa saaneensa samalla valmiiksi myös valmiiksi kansanedustajaa koskevan, epäiltyä salassapitorikosta koskevan rikosasian esitutkinnan, joka myös siirtyy syyteharkintaan. Rikosepäily liittyy salassa pidettävien, esitutkintaan liittyvien tietojen julkaisemiseen kansanedustajan kirjassa, joka ilmestyi vuonna 2023. Asiassa on kyse päätöksestä, jonka apulaisvaltakunnansyyttäjä teki marraskuussa 2023. Päätöksessä kumottiin syyttäjän aiempi päätös jättää esitutkinta toimittamatta.

Syyttäjä päättää myöhemmin, nostetaanko tapauksissa syytteitä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)