Verkkouutiset

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin Bahmutissa 25. toukokuuta. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Wagner-johtajan mukaan tuntemattomat Kremlin ryhmittymät tuhoavat Venäjän valtiota

Jevgeni Prigozhin arvostelee jälleen Venäjän armeijaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin väitti lauantaina CNN:n mukaan, että tuntemattomat Kremlin ryhmittymät yrittävät kylvää eripuraa hänen ja Tshetshenian johdon ja sen taistelijoiden välille.

Prigozhin sanoi, että konflikti Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin kanssa syntyi hänen Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigua ja kenraalin päällikköä Valeri Gerasimovia kohtaan osoittamasta kritiikistä.

Prigozhin sanoi arvostelevansa puolustusministeriä ja pääesikunnan päällikköä, koska ”he eivät tee työtään oikein”.

Prigozhin moitti toistuvasti Venäjän sotilasjohtoa Bahmutin taisteluista ja syytti sotilasjohta siitä, ettei se toimittanut Wagner-taistelijoille tarpeeksi ammuksia.

– Tämä on syy siihen, miksi niin monet ihmisistäni tapettiin, hän sanoi lauantaina.

Prigozhin totesi, ettei hän ole koskaan puhunut negatiivisesti Tshetshenian johtajasta tai hänen Akhmat-osastostaan. Hän sanoi myös, ettei ole kiinnostunut ”etnisten konfliktien lietsomisesta”.

Prigozhin kommentoi myös kehitystä Belgorodissa, missä on nähty viime aikoina pommituksia ja rajat ylittäviä hyökkäyksiä. Niitä hän kutsui ”selkeäksi yritykseksi vallata tuo alue”.

Prigozhin kritisoi Venäjän puolustusministeriötä hyökkäysten käsittelystä, joista Moskova syyttää Ukrainaa. Ukrainan viranomaiset ovat väittäneet, että rajan ylittänee ryhmät ovat Vladimir Putinin vastaisia Venäjän kansalaisia, jotka toimivat itsenäisesti.

– Puolustusministeriö ei ole sellaisessa tilassa, että se tekisi mitään, koska sitä ei tosiasiassa ole olemassa. Se on kaaoksessa, Prigozhin tykitti.

– Vaaralliset pelit ovat yleistyneet Kremlin torneissa, Wagner-pomo jatkoi viitaten tuntemattomiin Kremlin ryhmittymiin.

– He ovat pelanneet pelejä jo jonkin aikaa ymmärtämättä, mitä tekevät. He yksinkertaisesti tuhoavat Venäjän valtion.

– Jos puolustusministeriö ei lopeta Belgorodin alueella tapahtuvaa riittävän pian, lopeta sitä kaaosta, joka tapahtuu Venäjän federaation alueen valloittamisen ympärillä, niin me (Wagner-yksiköt) tulemme varmasti Belgorodiin ja suojelemme kansaamme. Emme odota kutsua, Prigozhin uhkaili.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)