Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Lvivissä. AFP / LEHTIKUVA / MADS CLAUS RASMUSSEN

Volodymyr Zelenskyi sodan vuosipäivänä: Tulemme voittamaan

Ukrainan presidentin mukaan rauha tullaan saavuttamaan Ukrainan ehdoin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo sodan vuosipäivän puheessaan Ukrainan voittavan sodan Venäjää vastaan. Hän sanoo, että rauha tullaan lopulta saavuttamaan Ukrainan määrittämin ehdoin.

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta tulee tänään kuluneeksi kaksi vuotta. Zelenskyi sanoo taistelutahdon olevan edelleen voimakas.

–Kuka tahansa tavallinen ihminen haluaa sodan loppuvan. Mutta kukaan meistä ei salli Ukrainan olemassaolon päättyvän, Zelenskyi kirjoittaa X:ssä.

Zelenskyin mukaan Ukraina on taistellut voiton puolesta jo 730 päivää. Hän piti puheensa Kiovan lähellä sijaitsevalla Hostomelin lentokentällä, joka joutui Venäjän hyökkäyksen kohteeksi sodan alkupäivinä.

Hostomelin lentokentällä kuvatulla videolla Zelenskyi tapaa myös EU-komission puheenjohtajan sekä Kanadan, Italian ja Belgian pääministerit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)