Verkkouutiset

Voitonpäivän juhlintaa vuonna 2009. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Voitonpäivän paraati peruttiin Venäjällä, syynä ehkä asepula

Kuvernöörin mukaan tarkoitus on järjestää toisenlaisia juhlallisuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän 9. toukokuuta järjestettävä voitonpäivän paraati miehitetyllä Krimillä on peruttu ”turvallisuutta koskevien seikkojen” vuoksi. Asiasta kertoo Kyiv Post.

Venäjällä vietetään vuosittain voitonpäivää, jolloin Venäjä juhlii Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa. Juhlan yhteydessä on totuttu näkemään mahtipontinen paraati. Viime vuosina voitonpäivän on myös nähty olevan osa Venäjän syöttämää narratiivia ”natsismin kitkemisestä”.

– Suunnitelmia paraatin järjestämiseksi ei tänä vuonna ole. Tämä johtuu turvallisuutta koskevista seikoista, tiedottaa Venäjän miehittämän Krimin kuvernööri Sergei Aksjonov avaamatta tilannetta sen enempää.

Hänen mukaansa voitonpäivää on tarkoitus juhlistaa järjestämällä toisenlaisia juhlallisuuksia.

-Osoitamme kiitollisuutta veteraaneja kohtaan, kunnioitamme kuolleiden muistoa ja järjestämme erilaisia juhlatilaisuuksia, hän sanoo. 

Paraatin peruutuksen taustalla epäillään olevan Ukrainan miehitetylle Krimille kohdistamat iskut.  On myös mahdollista, että paraatia ei haluta järjestää, koska siitä ei ole mahdollista tehdä yhtä mahtipontista kuin hyökkäyssotaa edeltävina vuosina. Aseita tarvitaan muualla eikä Venäjän asepulasta johtuen ole mahdollista asettaa aseita osaksi paraatin juhlallisuuksia.

Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan kansainvälisen oikeuden vastaisesti vuonna 2014.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)