Verkkouutiset

Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Venäjän presidentti Vladimir Putin perjantaina 5. heinäkuuta Kremlissä. / AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Vladimir Putinin mukaan Ukraina ei halua rauhaa, koska joutuisi pitämään vaalit

Venäjän presidentin mielestä Ukraina ei halua lopettaa sotatilalakiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mielestä Ukraina ei halua neuvotella ”konfliktin” ratkaisemisesta, koska se aiheuttaisi paineen päättää sotatilalaki. Putinin mielestä toinen syy on, että Ukraina joutuisi sitten järjestämään presidentinvaalit. Putin puhui lehdistötilaisuudessa yhdessä häntä tapaamaan tulleen Unkarin pääministeri Viktor Orbánin kanssa.

Asiasta kertoo esimerkiksi venäläislehti Kommersant.

Orbán oli aiemmin kuluvalla viikolla Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ja ehdotti presidentti Volodymyr Zelenskyille, että Ukraina aloittaisi tulitauon.

Suomen presidentti Alexander Stubb tuomitsi Orbánin toiminnan yksiselitteisesti aiemmin perjantaina. Stubb viittasi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelin ilmoitukseen, jonka mukaan Orbánilla ei ole mitään mandaattia neuvotella, vaikka Unkarista tuli heinäkuun alussa EU:n kiertävä puheenjohtajamaa. Stubb arvioi, että Putin käyttänee tätä hyväkseen.

Stubb oli oikeassa, käy ilmi unkarilaisen Telex.hu:n julkaisemasta uutisesta. Sen mukaan Putin puhutteli Orbánia EU:n puheenjohtajuuden edustajana.

-Ymmärtääkseni et ole tullut tänne vain yhteistyökumppaninamme, vaan myös EU-puheenjohtajuuden edustajana, Putin sanoi.

Putin jatkoi olevansa valmis keskustelemaan Ukrainan tilanteen ”nyansseista”. Putinin mielestä Ukrainan ”sponsorit” jatkavat tilanteen hyväksi käyttämistä, ja että hän on jo aiemmin esittänyt valmiutensa neuvotella. Putinin neuvotteluehdot sisältävät sen, että Venäjä saisi pitää kaiken tähän mennessä Ukrainalta laittomasti ja aseellisesti valtaamansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)