Verkkouutiset

Belgorodin kuvernöörin Telegram-kanavallaan lauantaina jakama kuva kaupungin tuhoista. / AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Vladimir Putin haluaa Ukrainaan puskurivyöhykkeitä – mitä se tarkoittaa?

Vyöhykkeen tulisi olla riittävän laaja, Venäjän presidentti sanoi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä taas presidentiksi valittu Vladimir Putin puhui myöhään sunnuntaina Suomen aikaa voitonpuheessaan tarpeesta perustaa Ukrainaan ”puskurivyöhyke tai -vyöhykkeitä”.

– Kun ottaa huomioon viime aikojen traagiset tapahtumat, en sulje pois että jossain vaiheessa, kun katsomme sen tarpeelliseksi, olemme pakotettuja luomaan ”saniteettivyöhykkeen” Ukrainan hallituksen hallitsemille alueille, Putin sanoi.

Saniteetti-, puskuri-, tai suojavyöhykkeen vyöhykkeen tulisi olla riittävän laaja, että se estäisi Ukrainan iskut, Putin sanoi, muttei selittänyt asiaa enempää.

Traagisilla tapahtumilla Putin saattoi viitata Kurskiin ja Belgorodiin kohdistuneisiin iskuihin, jotka kiihtyivät vaalien alla. Kurskissa ja Belgorodissa toimi tai toimii vapaaehtoisista koostuvia iskuryhmiä, ja lisäksi Ukraina pommittaa Venäjän puolelle rajaa jääviä alueita. Maanantaina Belgorodin kuvernööri kertoi kahden ihmisen kuolleen ja neljän haavoittuneen Ukrainan pommituksissa sijaitsevassa Nikolskojen kylässä.

Maanantaina Putinin tiedottaja Dmitri Peskov selitti esimiehensä avausta.

– Presidentti tarkoittaa, että sitä taustaa vasten, että on dronehyökkäyksiä ja tykistötulta siirtokuntia, sosiaalisia tiloja ja asuinrakennuksia vastaan, ryhdytään toimenpiteisiin näiden suojaamiseksi, Peskov sanoi Izvestijan mukaan.

Myös Venäjän perustaman itäukrainalaisen Donetskin ”kansantasavallan” päämies Denis Pušilin selitti ajatusta maanantaina. Pušilinin mukaan suojavyöhykkeen leveyden määrittää se, kuinka paljon ja millaisia aseita länsi antaa Ukrainalle. Izvestijan mukaan Pušilin visioi, että vyöhykkeen tulisi kulkea Donetskin oblastin rajaa myöten ja ulottua ainakin Dnipropetrovskiin eli Dniproon asti. Tämä tarkoittaisi ainakin 150 kilometriä.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)