Verkkouutiset

Ukrainan sotilaita rintamalla. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / SERGEY SHESTAK

Virolaiseversti: Värväykset ulottuvat jo Venäjän suuriin kaupunkeihin

Aiemmin rintamalle on Tarmo Kundlan mukaan lähetetty syrjäseutujen ei-venäläistä väestöä.

Venäjän asevoimat aloittaa pian uuden sotilaiden värväyskampanjan. Näin kertoi eversti Tarmo Kundla Viron puolustusvoimien viikoittaisessa tilannekatsauksessa.

– Laaja värväyskampanja on alkanut, tiedotuskampanja on jo käynnissä ja värväyspisteitä avataan, hän sanoi Viron yleisradio ERR:n mukaan.

Merkittävin ero viime syksyn värväyskampanjaan on hänen mukaansa se, että nyt armeijaan värvätään myös Venäjän suurissa kaupungeissa asuvia venäläismiehiä. Aiemmin Ukrainaan rintamalle on lähetetty pääasiassa syrjäseutujen köyhää ei-venäläistä väestöä.

– Voidaan sanoa, että sota tulee olemaan nyt paljon lähempänä Venäjän läntisten alueiden asukkaita, eversti sanoi.

Kundla kertoi, että uudet alokkaat astuvat asepalvelukseen huhtikuussa. Varusmiehiä Venäjä ei lähetä sotaan, mutta palveluksen jälkeen heitä Kundlan mukaan todennäköisesti painostetaan lähtemään rintamalle.

Virolaiseverstin mukaan taistelut kiihtynevät muutaman viikon päästä, kun talven jäljiltä pehmeä ja mutainen maaperä kovettuu. Tämä mahdollistaa raskaan kaluston liikkumisen maastossa.

– Sääennuste näyttää lämpimän ja kuivan sään jatkuvan Itä-Ukrainassa. Se tarkoittaa, että parin viikon kuluttua sää ja maaperä eivät enää rajoita liikettä, ja sitten nähdään, kuka tekee aloitteen ja miten se pärjää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS