Verkkouutiset

Harkovan aluehallinnon päällikön Oleh Synehubovin Telegram-tilille jaettu kuva näyttää tuhoa pommitusten jälkeen Harkovassa 22. toukokuusa. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Virolaiseversti: Lännen sotilasapu alkaa tuottaa tulosta rintamalla

Taistelut ovat keskittyneet Harkovan, Luhanskin ja Donetskin alueille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen viimeisin erä sotilasapua alkaa näkyä rintamalla Ukrainassa, arvioi Viron puolustusvoimien esikunnan suunnittelupäällikkö, eversti Janno Märk. Märk kommentoi Ukrainan tilannetta perjantaina tiedostustilaisuudessa, josta uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

– Viime viikon aikana Ukrainan asevoimien käyttöön annettujen uusien aseiden ja ammusten vaikutukset ovat alkaneet näkyä. Tämän seurauksena Venäjän federaation asevoimat ovat edistyneet vain vähän tai eivät ollenkaan mihinkään suuntaan viime päivinä, Märk totesi.

Venäjä on jatkanut Märkin mukaan iskuja siviilikohteisiin ”raivolla ja kauhulla”. Suurimmat taistelut ovat keskittyneet Harkovan, Luhanskin ja Donteskin alueille.

Venäjän toiminta Harkovan suunnassa on hidastunut ja venäläisjoukot vahvistavat asemiaan Vovchan pohjoisrannalla sekä turvaavat puskurivyöhykettä Vovchanskissa.

Donetskin alueella Venäjän hyökkäys jatkuu samalla intensiteetillä ja se on laajentanut hallitsemaansa aluetta pienin taktisin edistysaskelin, vaikka tahti on hidastunut.

Taistelut keskittyvät Pokrovskin hyökkäykseen Ocheretyne-alueella ja Pervomaiskin ympärillä, Chasiv Yaria painostetaan.

Etelärintamalla, Zaporižžjan alueella, taistelut jatkuvat Robotynessa, mutta rintamalinja ei ole muuttunut. Ukraina on säilyttänyt Dnepr-joen sillanpääasemaa.

Märkin mukaan Venäjä iskee nyt voimakkaasti raja-alueille ja syvälle Ukrainan maaperälle muun muassa energiainfrastruktuuriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)