Verkkouutiset

Ville Niinistö: Juttu Nils Torvaldsin kommunistitaustasta oli likasankojournalismia

Vihreiden puheenjohtajan mukaan Rkp:n tulevan presidenttiehdokkaan poliittisesta menneisyydestä kirjoittaminen on leimaamista.

Verkkouutiset julkaisi tiistaina tästä linkistä löytyvän Rkp:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutzin haastattelun.

Haastattelussa Anders Adlercreutz kommentoi Rkp:n presidenttiehdokkaaksi ensi viikonvaihteessa ilmeisesti valittavan meppi Nils Torvaldsin poliittista taustaa. Torvalds oli pitkään kommunistisen puolueen jäsen ja 1980-luvulla myös puolueen keskuskomitean jäsen.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on jakanut Verkkouutisten jutun Twitterissä. Hän kirjoitti sen saatteeksi seuraavaa:

– Esimerkkiä likasankojournalismista. Leimaaleimaa ”Rkpn presidenttiehdokkaaksi ent.kommunistien keskuskomitean jäsen”, Ville Niinistö totesi.

– Torvalds on pätevä ja osaava poliitikko. Jos 1970-luvun suomettuminen oli ahdasmielistä, niin on tämäkin arvoton leimaaminen haamujahdissa, vihreiden puheenjohtaja jatkoi.

Twitterissä saamiensa vastaväitteiden jälkeen Ville Niinistö twiittasi, että ”musta tämä on mautonta ajojahtia niiltä, joilla on 1970-luvun traumat yhä mielessään. Asia on jo tiedossa, ei ole uutinen. Lyömäase vain.”

Hän tivasi keskustelijoilta, oliko asiassa jotain uutta.

– Tämän (Verkkouutisten) jutun pointti oli henkilön sopivuus presidenttiehdokkaaksi RKP:lle tänään 40 v vanhojen mielipiteiden takia. Asenteellista se vaan on, Ville Niinistö twiittasi.

– Poliittisen keskustelun kannalta on paljon kiinnostavampaa mitä mieltä hän on nyt, mitä asioita hän ajaa, kuin mitä hän teki teininä.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS