Verkkouutiset

Rkp:n presidenttiehdokkaaksi tulossa entinen kommunistien keskuskomitean jäsen

Nils Torvaldsin tausta ei vaikuta estävän Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen valintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rkp valitsee ensi viikonvaihteen puoluekokouksessaan Helsingissä presidenttiehdokkaansa. Tehtävään ollaan valitsemassa meppi ja ex-toimittaja Nils Torvalds, 71.

Rkp:n mahdollinen valinta on eräässä mielessä ainutlaatuinen. Nils Torvalds liittyi Wikipedian mukaan Suomen kommunistiseen puolueeseen vuonna 1962, mutta oikea vuosi on 1969. Hänet valittiin Skp:n keskuskomiteaan asti vuonna 1982.

Puolueen varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo Verkkouutisille, että ”ymmärrän kysymykset asiasta ja ne ovat tietenkin oikeutettuja”.

– Kyllähän menneisyyttä saa ja tuleekin tonkia. Mutta sanoisin että hänen viime vuosikymmenien poliittiset tekonsa osoittavat, että hän ei ole asioista samaa mieltä enää, Anders Adlercreutz sanoo.

– Tämä vastaava koskee monia muitakin yhä nykyään politiikassa toimivia, ei hän ole yksin siinä, että näki maailman vähän toisen näköisenä 1970-luvulla.

Adlercreutzin mukaan tällä hetkellä ”näyttää vahvasti siltä”, että Torvaldsin presidenttiehdokkuus toteutuu.

– Muita ehdokkaita ei ole noussut esille. Puoluekokous päättää viikonloppuna.

Nils Torvalds nousi europarlamenttiin varasijalta 2012 ja hänet valittiin mepiksi 2014 vaaleissa 29 355 äänellä. Hänet tunnetaan myös Linux-käyttöjärjestelmän luoneen Linus Torvaldsin isänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)