Verkkouutiset

Eduskuntatalo Helsingissä 12. helmikuuta 2024. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Vihreät mukana välikysymyksessä – ”Puheet oikealle siirtymisestä tyhjiä”

Kansanedustajan mukaan markkinajärkevälle vihreälle ajattelulle olisi tilausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreät ovat mukana SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa välikysymyksessä koskien hallituksen työmarkkinauudistuksia. Oppositiopuolue tiedotti asiasta torstaina.

– Puheet ”oikealle siirtymisestä” viimeistään nyt osoittautuneet tyhjiksi, kokoomuksen kansanedustaja Ville Valkonen kommentoi viestipalvelu X:ssä.

Valkonen katsoo, että nykyvihreät pysyvät ”tiukasti punaisessa kulmassa”.

– Harmi, koska markkinajärkevälle vihreälle ajattelulle Suomessa olisi tilausta.

Vihreiden puheenjohtajan Sofia Virta sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että työmarkkinoita ja taloutta tulee uudistaa, mutta avoimesti ja reilusti ja tällä hetkellä puolue ei luota hallituksen kykyyn uudistaa. Esimerkiksi palkaton sairauslomapäiväesitys vaikuttaa Virran mukaan lähinnä ”provokaatiolta” työntekijöitä kohtaan. Myös vientivetoinen palkkamalli sai tyrmäyksen Virralta tiedotustilaisuudessa.

– Harmi, että vihreät jättäytyi tässäkin jarruvasemmiston tukiosastoksi. Suomea pitää uskaltaa uudistaa, ja työmarkkinoiden päivittäminen tälle vuosituhannelle on keskeisimpiä tarvittavia talousuudistuksia, Valkonen kommentoi.

Asiaan ottaa kantaa myös kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.). Hän luonnehtii vihreiden mukanaoloa välikysymyksessä ”mielenkiintoiseksi”.

– Vielä syksyllä Virta ilmoitti vihreiden olevan ”johtava markkinaliberaali puolue”. Nyt kuitenkin liimaudutaan vahvasti välikysymyksessä vasemmiston ja Hakaniemen siipien alle. Mihin se markkinaliberaalisuus unohtui?, kansanedustaja kysyy viestipalvelu X:ssä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)