Verkkouutiset

Maria Ohisalo. / LEHTIKUVA / LARI LIEVONEN

Vihreät esittää sosiaaliturvaan ylimääräistä korotusta

Puheenjohtaja Maria Ohisalon mukaan nopean inflaation oloissa on perusteltua tehdä korotuksia useita kertoja vuodessa.

Vihreät esittää sosiaaliturvaan ylimääräistä indeksikorotusta kesällä tehdyn korotuksen lisäksi.

Puolueen puheenjohtajan, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon mukaan muutos auttaisi eläkeläisiä, pienituloisia sosiaaliturvan saajia ja opiskelijoita.

– Normaalisti sosiaaliturvaa tarkistetaan kerran vuodessa, mutta nopean inflaation oloissa olisi perusteltua tehdä tarkistuksia useammin. Näin esimerkiksi eläkkeet ja työttömyysturva pysyisivät paremmin hintojen nousuvauhdin mukana, ja pienituloisten käteen jäävä raha kasvaisi, Ohisalo toteaa tiedotteessa.

Vihreiden hallitusryhmä käsitteli asiaa Mikkelissä pidetyn kesäkokouksen yhteydessä. Puolueen mukaan inflaation taustalla on erityisesti halvan fossiilienergian loppu.

Monien kotitalouksien varoitetaan joutuvan vaikeaan tilanteeseen syksyn ja talven aikana.

– On tuettava heitä, jotka sitä eniten tarvitsevat. Pienituloisia, lapsiperheitä ja opiskelijoita. Silloin myös inflaatio pysyy paremmin kurissa, eivätkä elinkustannukset pääse karkaamaan vielä entistäkin pahemmiksi, Ohisalo sanoo.

Vihreiden hallitusryhmä piti esillä myös pienituloisille maksettavaa energiarahaa.

– Energiaraha on jo nyt valmistelussa, ja pidämme sitä yhtenä tehokkaimpana keinona tukea juuri heitä, jotka tukea tarvitsevat. Energiaraha voisi olla pysyvä työkalu, joka voisi auttaa tulevissakin kriiseissä, Maria Ohisalo toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS