Verkkouutiset

Omavero-sivu Verohallinnon verkkosivuilla puhelimessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Verokortteihin tulee muutos

Käytäntöä selkiytetään, joten jatkossa verokortit ovat voimassa heti tammikuun alusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi vuodesta alkaen verokortit tulevat voimaan heti tammikuun alusta.

Tavoitteena on selkiyttää ennakonpidätysmenettelyä ja vähentää verokorttimuutosten tarvetta. Hallitus antoi esityksen lainmuutoksista torstaina 16. toukokuuta, kertoo valtiovarainministeriö tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nykyisin verokortit ovat tulleet voimaan vasta helmikuun alusta ja tammikuussa ennakonpidätykset on tehty edellisen vuoden päättyessä voimassa olleen verokortin veroprosentin mukaisesti.

Vuoden 2025 alusta alkaen verokortit astuvat voimaan heti vuoden alusta. Myös verokortin tuloraja lasketaan jatkossa koko vuoden tulojen perusteella.

Muutos selkiyttää ennakonpidätyksen toimittamista sekä suorituksen saajan että suorituksen maksajan näkökulmasta. Asiakaskyselyjen mukaan kansalaisten on ollut esimerkiksi vaikea hahmottaa verokortin voimaantuloajankohtaa ja sen vaikutusta tammikuussa maksettavien suoritusten ennakonpidätykseen.

Muutos parantaa verokorttimenettelyn ymmärrettävyyttä ja vähentää kansalaisten tarvetta tehdä verokorttimuutoksia. Lisäksi se vähentää verokorttimuutosten käsittelystä suoritusten maksajille aiheutuvaa työtä.

Lisäksi jatkossa yli 7 000 euron ennakonkannon alaiset tulot, kuten vuokratulot, voidaan myös ottaa huomioon verokortin ennakonpidätysprosentissa. Nykyisin vain enintään 7 000 euron tulot on voitu ottaa huomioon verokortilla.

Muutokset koskevat ensimmäisen kerran vuoden 2025 verokortteja, jotka näkyvät verovelvollisilla OmaVerossa marras-joulukuussa 2024. Postitse lähetettävät verokortit ovat perillä noin joulukuun puolessa välissä. Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit, tieto uuden verokortin saapumisesta tulee sähköisesti heti, kun ensi vuoden verokortti on OmaVerossa.

Verohallinto ohjeistaa asiakkaita, kun muutos on ajankohtainen.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)