Verkkouutiset

Omavero-palvelu kuvattuna älypuhelimen näytöltä Helsingissä 3. tammikuuta 2023. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Veroasioiden hoitaminen ei onnistu viikonloppuna

Verohallinto suosittelee hoitamaan mahdolliset veroasiat alkuviikon aikana.

OmaVerossa on viikonloppuna käyttökatko, joka alkaa perjantaina 10. helmikuuta kello 15.30 ja päättyy sunnuntaina 12. sunnuntaina kello 18. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa.

Verohallinto ohjeistaa tiedotteessa hoitamaan mahdolliset veroasiat alkuviikon aikana.

Viikonloppuna esimerkiksi verokorttia ei voi tehdä OmaVerossa. Myöskään veroja ei voi maksaa eikä maksutietoja saa palvelusta katkon aikana. Verohallinto muistuttaa, että jos on veroja maksettavana, kannattaa hakea maksutiedot ennen katkon alkua OmaVerosta ja maksaa verot omassa verkkopankissa.

Käyttökatko johtuu verohallinnon mukaan siitä, että valmisteverotuksen EMCS-palvelu siirtyy Tullilta Verohallinnolle, ja katkoviikonlopun aikana tarvittavat tiedot ja toiminnallisuudet toteutetaan OmaVeroon. Muutoksen myötä yritykset ilmoittavat jatkossa EU-maiden sisällä tapahtuvat valmisteveron alaisten tuotteiden siirrot OmaVerossa.

EMCS-järjestelmää käyttävät esimerkiksi alkoholin ja tupakan maahantuojat, verottomien varastojen pitäjät sekä nestemäisten polttoaineiden valmistajat, jalostajat ja maahantuojat.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS