Verkkouutiset

Ukrainan sotilas Bahmutin eteläpuolella. / ab3.army / Telegram

Venäläisupseeri kiivaista taisteluista: Tappiot ovat vakavia

Ukrainan vastahyökkäys on edennyt viime viikkoina myös maan itäosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimat ilmoitti viikonvaihteessa edenneensä Bahmutin kaupungin eteläpuolella sijaitseviin Klishtshiivkan ja Andriivkan kyliin, joiden hallinnasta on käyty kiivaita taisteluita kesän aikana. Paikkakunnat ovat tuhoutuneet lähes maan tasalle.

Osa asiantuntijoista on arvostellut vastahyökkäyksen ulottamista myös Bahmutin alueelle. Viimeisen puolen vuoden aikana käydyt taistelut ovat kuitenkin sitoneet alueelle huomattavan määrän venäläisjoukkoja, jotka olisi muuten voitu siirtää rintaman eteläosien kriittisiin kohtiin.

Sotaa seuraava ISW-tutkimuslaitos huomauttaa rintamakatsauksessaan, että Venäjä joutui sitomaan Bahmutin lähialueen puolustamiseen osia kahdesta VDV-maahanlaskudivisioonasta ja kolmesta erillisestä VDV:n prikaatista.

Venäjän 72. motoroidun prikaatin arvioidaan kärsineen erityisen kovia tappioita viimeaikaisissa taisteluissa. Aiemmin Ukrainan sotavangiksi jäänyt everstiluutnantti Roman Venevitin kuvailee yksikkönsä tilaa vakavaksi. Hän kuitenkin kiistää tiedot, joiden mukaan prikaati olisi tuhoutunut kokonaan.

– Tappioistamme ei tietenkään kerrota virallisesti, mutta saamani tiedon perusteella tilanne on hyvin vakava. Ja erityisesti sen perusteella, etten ole saanut kiinni juuri ketään kertomaan asiasta, Venevitin kirjoittaa Telegramissa.

Venäläisupseeri arvostelee asevoimiensa johtoa siitä, etteivät joukot saaneet riittävästi koulutusta tai aikaa rakentaa puolustuslinjoja. Hyökkäyksiin ei hänen mukaansa valmistauduttu kunnolla eikä väsyneitä joukkoja kierrätetty takalinjaan.

– Miksi suurimmaksi hyveeksi tuli hiljaisuus, totuuden kätkeminen ja vain esimiesten totteleminen, Roman Venevitin kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)