Verkkouutiset

Kaatuneiden ukrainalaissotilaiden kunniaksi pystytettyjä lippuja Kiovassa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Venäläisten väitetään teloittaneen antautuneita ukrainalaissotilaita

Teloituksista on levinnyt sosiaalisessa mediassa video.

Ukrainan asevoimien strateginen komitea kertoo vahvistaneensa, että sosiaalisessa mediassa levinnyt video, jossa venäläiset teloittavat kaksi antautunutta ukrainalaissotilasta, on aito. Asiasta uutisoi Kyiv Post.

– Vahvistetun tiedon mukaan venäläiset miehittäjät ovat jälleen tulittaneet aseistamattomia sotilaita, komitea kertoo.

Tapahtumasta kuvatulla videolla näkyy antautunut ukrainalaissotilas, joka nousee korsusta kädet ylhäällä. Myöhemmin hän makaa vatsallaan maassa ja venäläissotilaat osoittavat häntä aseella. Tämän jälkeen toinen ukrainalaissotilas kömpii ylös, ja venäläiset ampuvat molemmat.

Video on väitetysti kuvattu Avdijivkan lähistöllä Itä-Ukrainassa. Sen aitoutta ei ole vahvistettu ulkopuolisten lähteiden toimesta, mutta Venäjä on aiemminkin teloittanut ukrainalaisia sotavankeja.

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutetun Dmytro Lubinetsin mukaan kyseessä on sotarikos ja osoitus Venäjän terrorismista. Hän huomauttaa, että sotilaat olivat aseettomia ja osoittaneet halunsa antautua.

– Tämä on jälleen kerran yksi Geneven sopimuksen rikkomus sekä osoitus epäkunnioituksesta kansainvälistä humanitaarista oikeutta kohtaa, Lubinets kommentoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)