Verkkouutiset

Poliisi pidättää liikekannallepanoa vastustavan mielenosoittajan Venäjän Novosibirskissä. AFP / LEHTIKUVA / ROSTISLAV NETISOV

Venäläislehti: Liikekannallepanossa on salainen pykälä miljoonasta miehestä

Asiakirjan seitsemättä pykälää ei ole avattu edes kaikille ministeriöille.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin antaman liikekannallepanomääräyksen salattu seitsemäs pykälä sallii Venäjän puolustusministeriön kutsua asepalvelukseen jopa miljoona venäläistä, lähteeseen Venäjän presidentinhallinnossa viittaava Novaja Gazeta uutisoi.

Tästä löytyvässä jutussa huomautetaan, että Venäjän oikeusportaalissa aiemmin julkaistun määräyksen seitsemännen pykälän kohdalla luki, että kyseinen kohta on ”viranomaisten käyttöön”.

Kun Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovilta kysyttiin asiasta tiedotustilaisuudessa, totesi hän pykälän koskevan palvelukseen kutsuttavien määrää.

– Voin sanoa vain sen, mitä [puolustusministeri] Sergei Shoigu totesi haastattelussaan: 300 000 ihmistä. Puhutaan korkeintaan 300 000:sta, Peskov jatkoi.

Salainen pykälä miljoonasta miehestä on mitä ilmeisimmin haluttu pitää salassa myös ainakin osalta venäläisiä viranomaisia.

Novaja Gazetan lähteet useissa venäläisministeriöissä vahvistavat, että seitsemäs pykälä on poikkeuksellisesti salattu myös niille toimitetuissa versioissa määräyksestä.

Venäjältä tulevien tietojen ja asiantuntija-arvioiden perusteella Venäjän ”osittaiseksi” kutsuttu liikekannallepano näyttää huomattavasti laajemmalta kuin Kremlin puheista saattoi ymmärtää. Ukrainaan on myös jo alettu värvätä muitakin kuin aiemmin asepalveluksen suorittaneita.

LUE MYÖS:
Kreml petti jo lupaukset: Sotaan joutuu, vaikka ei olisikaan palvellut

Uusimmat
MAINOS