Verkkouutiset

Venäjän sotilaita Ukrainassa. / mil.ru

Venäläiset väittävät Ukrainan valmistelevan iskua Dnepr-joen yli

Sotilaallisen toiminnan arvioidaan kiihtyneen merkittävästi Hersonin alueella.

Ukrainan eteläisellä rintamalla on ollut suhteellisen hiljaista viime vuoden lopun jälkeen, jolloin venäläisjoukot joutuivat vetäytymään Dnepr-joen yli Ukrainan vastahyökkäyksen paineessa.

Joen yli on tehty ajoittain tiedustelu- ja erikoisjoukkojen iskuja muun muassa Hersonin kaupungin lähialueella ja Kinburnin niemimaalla.

Sotaa seuraavat venäläisbloggaajat uskovat Ukrainan valmistelevan alueella huomattavasti laajempaa hyökkäystä. Mahdollisista uusista vastahyökkäyksistä on liikkunut vaihtelevia huhuja jo kuukausien ajan.

Suosittu Dva Majora -kanava Telegramissa on jakanut tietoja, joiden perusteella Ukrainan asevoimat olisi keskittänyt 12 000 sotilasta eli useita prikaateja Hersonin suunnalle. Dneprin ylitystä olisi valmisteltu muun muassa kouluttamalla taistelusukeltajia.

– Samanaikaisesti toimintakunnossa olevat rautatieyhteydet tarkoittavat, että reservejä voidaan siirtää nopeasti kokonaisen armeijakunnan verran. He pitivät koko talven ajan kirjaa veneistä, kuljettivat raskasta kalustoa yöllä, ottivat länsimailta vastaan ponttooneja ja siltaosia sekä maateitse kuljetettuja jokiveneitä, venäläiskanava kirjoittaa.

Ukrainan kerrotaan tehneen alueella useita tiedusteluhyökkäyksiä ja selvittäneen Venäjän tuliasemia vastatykistötutkien avulla. Dva Majoran mukaan myös elektronisen sodankäynnin laitteita olisi otettu käyttöön. Lennokki-iskuja kuvaillaan taukoamattomiksi.

Bloggaajat pohtivat, onko Dneprin ylittämiseen tähtäävässä operaatiossa kyse päähyökkäyksestä vai hämäyksestä, jonka varjolla Ukraina voisi iskeä muualla.

– Rintaman takana vihollinen korjaa siltoja ja raivaa aluetta miinoista. Myös sellaisilla alueilla, joille tälle ei ole tarvetta juuri nyt. Mahdollisesti sellaisten yksiköiden varalta, jotka eivät ole vielä saapuneet paikalle. Viime aikoina sabotaasiryhmien, lennokkien, tiedustelulentojen ja agenttien toiminta on lisääntynyt, venäläiskanava toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS