Verkkouutiset

Kuvituskuva venäläisestä rahtialuksesta. Department of Defense. American Forces Information Service. Defense Visual Information Center. / Wikimedia Commons

Venäläiset siviilialukset vakoilivat Pohjanmeren infrastruktuuria

Belgialaistutkimuksen mukaan vakoilu on ollut luultua laajamittaisempaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Belgian turvallisuus- ja tiedusteluviranomaisten mukaan venäläiset siviilialukset vakoilevat Pohjanmeren tietoliikennekaapeleita ja kaasuputkia, ilmenee De Tijd -sanomalehden ja tutkivan journalismin alusta Follow The Moneyn tutkimuksesta.

Tutkimuksesta käy ilmi, että vakoilu on ollut aikaisemmin luultua laajamittaisempaa. Pelkästään viime vuosikymmenellä 167 venäläistä siviilialusta toimi epäilyttävän lähellä kriittistä infrastruktuuria 945 kertaa. Epäilyttävää toimintaa havaittiin Belgian, Alankomaiden, Tanskan, Saksan, Iso-Britannian ja Norjan talousvesillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Venäläisalukset lähestyivät putkia ja kaapeleita kilometrien päähän ja ne pysyttelivät siellä jonkin aikaa.

Alusten poikkeamista suunnitellulta reitiltä tapahtuu melko usein, joten se ei itsessään välttämättä heräitä epäilyksiä katalista aikeista. Sen sijaan reitiltä poikkeaminen epäilyttää, jos lähistöllä on putkia ja kaapeleita.

Merenalainen infrastruktuuri ei ollut vuosiin täysin valvottua, mutta nyt siitä on muodostunut turvallisuusprioriteetti.

Tutkimuksen mukaan Belgian armeija on ollut kiinnostuneempi venäläisten toimista vuodesta 2019 alkaen, ja huoli on kasvanut Itämerellä vuonna 2022 tapahtuneen Nord Stream -kaasuputken sabotaasin myötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)