Verkkouutiset

Venäläisten kehittämä pontoniratkaisu. (Kuvakaappaus videolta. Rossija 1/Vesti Krim.)

Venäjän televisio näyttää kuinka Dnepr nyt ylitetään

Ukrainalaisten vahingoittamaa Hersoniin vievää Antonivkan siltaa ei voida enää käyttää.

Venäjän valtiontelevision ykköskanavalla näytettiin, miten liikennöinti Dnepr-joen yli Hersoniin on järjestetty, kun ukrainalaisten HIMARS-raketeilla käyttökelvottomaksi pommittamaa Antonivkan siltaa ei käytetä.

Joen ylitykseen käytetään nyt paria yhteen liitettyä amfibiolauttaa, jonka ”moottorina” eli liikuttajana on kaksi PTS-amfibiovaunua. Lautalle mahtuu parikymmentä autoa ja matka joen yli kestää 10 minuuttia, kehuu lauttaa esittelevä toimittaja Mihail Andronik

Andronikin mukaan siviilejä auttava Venäjän armeijan insinööri- ja pioneerijoukot kehittivät sillan korvaavan ratkaisun vain muutama tunti sen jälkeen kun ”Kiovan hallinto” oli pommittanut siltaa. Hänen haastattelemansa ihmiset kiittelivät ratkaisua.

Lisäksi hän väitti, että Ukrainan toimet ”auttavat Hersonin ja Donbasin väestöä tekemään valinnan” Venäjän hyväksi, koska ”vuosien ukrainalaisvalta on tuhonnut tehtaat ja tiet”. Samoin on hän on varma, että Venäjä kunnostaa kaiken nopeasti ja paikalliset haluavat jälleen olla osa ”vahvaa ja itsenäistä valtiota” eli Venäjää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS