Verkkouutiset

Patriot-ohjusjärjestelmä. AFP/LEHTIKUVA/JOHN MACDOUGALL

Venäjä väitti tuhonneensa kymmeniä Patriot-järjestelmiä, ”mutta valheet eivät muuta todellisuutta”

Amerikkalaisen suurlähettilään mukaan Ukraina vahvistuu päivä päivältä.

– Venäläisen propagandamedian mukaan Ukrainassa on väitetysti tuhottu jo kymmeniä amerikkalaisia Patriot-ohjusjärjestelmiä, mutta tämä valhe ei muuta paikan päällä olevaa todellisuutta – Ukrainan vahvistumista päivä päivältä, totesi Yhdysvaltain pysyvä edustaja Etyjissä, suurlähettiläs Michael Carpenter, joka puhui Etyjin pysyvässä neuvostossa torstaina Ukrinformin mukaan.

Hänen mukaansa Kremlin on aistittava, että vuorovesi on muuttumassa, koska se pyörittää omalle väestölleen entistä järjettömämpiä valheita.

– Jos uskoisi Venäjän valtion hallitsemaa mediaa, luulisi Venäjän ohjusten tuhonneen useita kymmeniä Patriot-järjestelmiä Ukrainassa. Mutta valheet eivät muuta todellisuutta maassa, vaikka ne estävätkin joitain näkemästä sitä. Todellisuus on, että Ukraina vahvistuu päivä päivältä, Carpenter sanoi.

Carpenterin mukaan Ukrainan ilmapuolustus on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi Venäjän ohjus- ja drone-iskujen torjunnassa.

– Olemme päättäneet auttaa Ukrainaa parantamaan ilma- ja ohjuspuolustustaan entisestään, muun muassa tekemällä yhteistyötä liittolaistemme ja kumppaneidemme kanssa.

Hän korosti myös, että Venäjän hyökkäykset tekevät lännestä vain päättäväisemmmän ”auttamaan Ukraina voittoon ja saattamaan jokaisen hirvittävien tekojen tekijän vastuuseen”.

16. toukokuuta yönä Venäjä ampui Ukrainaan 25 erityyppistä ohjusta, mukaan lukien Kinzhalit. Ukrainan ilmapuolustus tuhosi kaikki kohteet. Venäjän puolustusministeriö väitti tuolloin Kinzhal-ohjuksen osuneen Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmään Kiovassa.

Ukrainan ilmavoimien tiedottaja Juri Ihnat sanoi, että Patriotia ei voida tuhota yhdellä iskulla, vaikka se olisi Kinzhal. Myöskään Washington ei vahvistanut tietoa, että Patriot olisi vaurioitunut Venäjän ohjusiskussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)