Verkkouutiset

Ilmaiskun jälkiä Harkovassa 25. toukokuuta. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / SERGEY BOBOK

Venäjän joukot kärsineet kahdeksan kertaa suuremmat tappiot uudessa operaatiossa

Venäjän laajempi eteneminen Harkovan alueella on toistaiseksi estetty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä aloitti 10. toukokuuta maahyökkäyksen Harkovan alueella ja on onnistunut paikoin etenemään jopa kymmenen kilometriä. Alueen ensimmäinen puolustuslinja on toistaiseksi pysäyttänyt Venäjän joukkojen etenemisen, kertoo Ukrainan presidentti  Volodymyr Zelenskyi puheessaan, josta uutisoi The Kyiv Independent.

Presidentin mukaan Harkovan alueen hyökkäyksen suhdeluku tappioiden osalta on yksi Ukrainan ja kahdeksan Venäjän kohdalla, eli Venäjän joukot ovat kärsineet kahdeksan kertaa suuremmat tappiot uudessa operaatiossa.

Ukrainan mukaan Venäjä on kaksi vuotta sitten aloittamansa hyökkäyssodan aikana menettänyt kokonaisuudessaan yli puoli miljoonaa sotilasta, kun mukaan lasketaan sekä kuolleet että loukkaantuneet sotilaat.

-On ilmiselvää, että Vladimir Putin ei välitä ihmishengistä, Zelenskyi sanoo.

Tilanne Harkovan alueella Ukrainassa pysyy jännittyneenä, ja Venäjä teki lauantaina tuhoisan ilmaiskun Harkovan kaupunkiin. Ukrainalla on nyt kuitenkin mahdollisuus vastaiskuihin Harkovan tasapainottuneemman tilanteen vuoksi. Ukrainan armeija ilmoittikin 24. toukokuuta ryhtyvänsä vastatoimiin, vaikkakin vielä laajamittaista vastahyökkäystä alueella ei ole aloitettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)