Verkkouutiset

Venäjän ainoa lentotukialus liekeissä – video

Kolmen kerrotaan loukkaantuneen tulipalossa.

Venäjän ainoalla lentotukialus Amiraali Kuznetsovilla on syttynyt tulipalo. Asia on vahvistettu Venäjän valtion mediassa. Verkossa leviää myös videoita, joiden kerrotaan näyttävän savuava lentotukialus. Videoiden aitoutta ei ole vahvistettu.

Venäjän valtion median mukaan ainakin kolme ihmistä on loukkaantunut onnettomuudessa. Palon kerrotaan alkaneen konehuoneessa.

Vuonna 1991 käyttöön otettu Amiraali Kuznetsov on kokenut vuosien saatossa kovia. Viime vuoden tuhoisan telakkaonnettomuuden lisäksi lentotukialusta ovat vaivanneet tulipalot sekä tekniset ongelmat höyryturbiinien kanssa. Alus on myös osoittautunut käytössä niin epäluotettavaksi, että hinaajat ovat seuranneet sitä pitkillä matkoilla kuin varjo.

Parhaat päivänsä nähnyt lentotukialus on tehnyt vain kuusi pidempää matkaa. Vuonna 2016 alus matkasi Syyriaan, jossa kolme venäläishävittäjää syöksyi mereen yrittäessään laskeutua sen kannelle.

Amiraali Kuznetsov on ollut korjauksessa vuodesta 2017 lähtien. Aluksen oli tarkoitus palata laivaston käyttöön vuonna 2021. On epäselvää, mitä tulipalo merkitsee korjausaikatauluille.

Uusimmat
MAINOS