Verkkouutiset

Venäläistä propagandakrääsää Sevastopolissa. AFP/LEHTIKUVA/OLGA MALTSEVA

Venäjällä armeijalla korkean teknologian komponentit vähissä

Myöskään hyökkäys Donbasissa ei etene oletetulla tavalla.

Venäjällä on vähissä länsimaissa valmistetut tärkeimmät komponentit korkean teknologian aseisiin ja sotilaalliseen viestintään, puolustusasiantuntijat sanovat ja kannattavat tiukempia vientivalvontaa, kertoo BBC.

Venäjän armeija asevarastot ovat tyhjentämässä Ukrainassa, ja tiukempi valvonta jättäisi sen pysyvästi vaille tärkeitä osia, sanotaan Royal United Services Instituten tuoreessa raportissa.

Moskova on käyttänyt kuljetuksia kolmansien osapuolien kautta, kuten Hongkongin, saadakseen tarvitsemiansa osia. Raportin mukaan mukaan Venäjän tiedusteluviranomaiset yrittävät rakentaa uusia reittejä päästäkseen käsiksi länsimaiseen mikroelektroniikkaan.

Brittitiedustelu puolestaan kertoo, että viikonloppuna Venäjä on edelleen keskittynyt Etelä-Ukrainan puolustuksen vahvistamiseen. Tästä huolimatta Venäjä on jatkanut hyökkäyksiä Ukrainan asemiin Donetskin alueella.

Viimeisten 30 päivän aikana Venäjän hyökkäys Bakhmutin kaupunkiin on ollut sen menestynein yritys Donbasissa. Venäjä on kuitenkin onnistunut etenemään tänä aikana vain noin kymmenen kilometriä.

– Muilla Donbasin sektoreilla, joissa Venäjä yritti läpimurtoa, sen joukot eivät ole saavuttaneet enempää kuin kolme kilometriä 30 päivän aikana eli lähes varmasti suunniteltua vähemmän, brittitiedustelu arvioi.

Huolimatta jatkuvasta voimakkaasta tykistötulesta näillä alueilla, Venäjä ei ole kyennyt saamaan rintamalle riittävää määrää taistelukykyistä jalkaväkeä merkittävämmän edistyksen saavuttamiseksi, toteaa Britannian puolustusministeriö.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS