Verkkouutiset

Sotaan värväytymiseen kehottava mainos Venäjän ulkoministeriön edustalla. / AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Kreml syyllistää USA:ta iskusta Sevastopoliin ja kutsui lähettilään läksytettäväksi

Venäjän ulkoministeriön mielestä Yhdysvallat on yhtä syyllinen väitetysti ATACMS-ohjuksen tai -ohjuksien tekemistä tuhoista Krimillä kuin Ukrainakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä syyttää Ukrainan käyttäneen Yhdysvalloilta saamiaan ATACMS-ohjuksia iskussa Krimin suurimpaan kaupunkiin Sevastopoliin. Sunnuntaina tapahtuneessa iskussa oli maanantain tietojen mukaan kuollut viisi ja loukkaantunut yli 120 ihmistä.

Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, käyttikö Ukraina oikeasti iskussa Yhdysvalloilta saatuja ohjuksia vai ei. Sunnuntaina Venäjän puolustusministeriö tosin ilmoitti torjuneensa Krimin yllä neljä ATACMS-ohjusta. Maanantaina se kuitenkin syytti Ukrainaa siitä, että yksi tai useampi ATACMS olisi kuitenkin iskenyt Sevastopoliin.

Verkossa kiertävillä videoilla Yhdysvaltoja ja Ukrainaan syytetään rypäleammuksilla varustetun ATACMS-ohjuksen iskeytymisestä krimiläiselle uimarannalle. Tiettävästi kyseessä oli kuitenkin sijainti, jonka yllä Venäjä torjui ohjuksen. Tästä johtuen ohjuksen kappaleita, eli käytännössä metalliromua, putosi rannalle.

Maanantaina Venäjän ulkoministeriö kutsui Yhdysvaltojen Venäjä-suurlähettilään puhutteluun. Ulkoministeriön mukaan lähettiläs Lynne Tracylle painotettiin, että Yhdysvallat on konfliktin osapuoli ja yhtä suuressa vastuussa iskusta kuin Ukraina. Ministeriön tutussa retoriikassa ”Washingtonin toimet, jotka kannustavat Ukrainan natsimyönteisiä viranomaisia jatkamaan vihollisuuksia viimeiseen ukrainalaiseen iskemällä Venäjän alueelle, eivät jää rankaisematta”.

Telegram-kanavallaan Venäjän ulkoministeriö antaa ymmärtää, että Yhdysvallat olisi jotenkin koordinoinut koko iskua ja siihen olisi liittynyt Mustallamerellä valvontalennolla ollut Global Hawk -tiedusteludrone.

Sevastopolin kuvernööri Mihail Razvožajev veti Telegram-kanavallaan yhtäläisyysmerkkejä Sevastopolin ohjusiskun ja Dagestanissa sunnuntaina tapahtuneen terrori-iskun välille lietsoen, että yhdessä vahvoina seisovat kansalaiset voittavat pahan.

Sunnuntaina Venäjän asevoimat esimerkiksi laukaisivat liitopommeja Harkovaan. Ainakin yksi ihminen kuoli. Lauantaina Venäjän Harkovaan tekemässä iskussa kuoli kolme ihmistä ja loukkaantui 54.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)