Verkkouutiset

Novoozerne sijaitsee Luoteis-Krimillä. Google

Venäjä on siirtänyt sotadelfiinejä Krimille

Satelliittikuvat paljastavat Venäjän siirtäneen delfiinejä suojaamaan tukikohtaa Luoteis-Krimillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän laivaston sotadelfiinejä on siirretty uuteen kohteeseen miehitetyllä Krimillä. Asiasta kertovan Naval Newsin mukaan satelliittikuvat todistavat, että tavallisesti vartiointitehtäviin koulutettuja delfiinejä on nyt sijoitettu Novoozernen tukikohtaan niemimaan luoteisosassa. Aiemmin delfiinejä on lähetetty Sevastopoliin sekä tiettävästi myös suojaamaan Krimiä ja manner-Venäjää yhdistävää Kertsinsalmen siltaa.

Naval Newsin satelliittikuvissa näkyy delfiiniaitauksia, jotka on pystytetty tämän vuoden syyskuun aikana. Ukraina lisäsi tuolloin toimintaansa pohjoisella Mustallamerellä.

Venäjä käyttää sotadelfiinejään tavallisesti suojaamaan avainkohteita taistelu- tai tiedustelutehtävissä olevilta vihollisen sukeltajilta. Delfiinit koulutetaan tyypillisesti merkkaamaan havaittu kohde. Joidenkin lähteiden mukaan delfiinejä on myös koulutettu surmaamaan kohteensa.

Novoozernen tukikohdan merkityksen kuvataan kasvaneen sen jälkeen, kun Ukraina aloitti syksyn iskusarjansa venäläiskohteisiin Mustallamerellä ja Krimillä. Naval Newsin mukaan on mahdollista, että tukikohtaan on siirretty lisää aluksia useiden Sevastopoliin kohdistuneiden tuhoisien hyökkäysten jälkeen.

LUE MYÖS:
Pekka Toverin tilannestudio: Kovin montaa tällaista iskua Venäjä ei enää kestä Mustallamerellä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)