Verkkouutiset

Puheenjohtaja Li Andersson vasemmistoliiton puoluekokouksessa. LEHTIKUVA / JUSSI PARTANEN

Vasemmistoliitto ehdottaa miljonääriveroa

Li Anderssonin mukaan miljonääreihin kohdistuva vero olisi oikeudenmukainen.

Vasemmistoliitto ehdottaa miljonääriveron käyttöönottoa sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoittamiseksi.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat suuressa murroksessa, väestömme ikääntyy ja lisäksi kärsimme valtakunnallisesti vakavasta hoitajapulasta. Ratkaisut vaativat rahoitusta.

– Miljonääreihin kohdistuva varallisuusvero on oikeudenmukainen lisä rahoituksen keinovalikoimaan, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo tiedotteessa.

Vasemmistoliiton ehdottama miljonäärivero olisi uusi varallisuusvero, joka koskisi vain yli miljoonan euron omaisuuksia. Siihen ei laskettaisi mukaan oman asunnon arvoa.

Puolueen mukaan miljoonaomaisuuksiin kohdistuva vero myös tasaisi omalta osaltaan suomalaisten varallisuuseroja.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski teki aiemmin keväällä eduskunnassa toimenpidealoitteen miljonääriveron käyttöönotosta.

– Hyvinvointivaltion säilyttäminen edellyttää sitä, että varallisuuserojen ei anneta karata käsistä. Suomen menestystarina on tarina yhteisvastuusta ja sen tuomasta hyvinvoinnista.

– Siksi miljonääreihin kohdistuva varallisuusvero on tässä ajassa tärkeä ja tarpeellinen uudistus, Lohikoski sanoo tiedotteessa.

Vasemmistoliitto järjestää miljonääriverosta keskustelutilaisuuden maanantaina Porin Suomi-areenassa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)