Verkkouutiset

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Vasemmistoliiton edustaja Ylellä: Ryhmä vetosi meihin, jääkää pois äänestyksestä

Kansanedustaja Pia Lohikoski antaa ymmärtää, että lakia vastustavien läsnäolo salissa ei ollut toivottavaa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski kertoo Ylen Ykkösaamussa, että eduskuntaryhmä vetosi potilaslakia vastustaviin edustajiin, jotta nämä jäisivät pois äänestyksestä, ettei puoluetta potkaistaisi ulos hallituksesta.

– Henkilökohtaisesti itse päädyin siihen, että eduskuntaryhmä vetosi meihin, jotka olisimme halunneet äänestää Ei, että älkää tehkö sitä. Jääkää mieluummin pois äänestyksestä, jotta meitä ei potkaista ulos hallituksesta. Ihan suoraan sanon, että asia on näin. Olen sen kertonut julki ja otan vastaan, jos siitä rangaistuksen saan, Lohikoski sanoi lähetyksessä.

– Tiedän, että tämä ei ole hyvä tapa toimia, tämä oli aivan poikkeuksellista. Olin talossa, olin läsnä, en lintsannut, vaan tämä oli tietoinen valinta – päätös siitä, mitä aion tehdä ja kerroin siitä myös etukäteen.

Vasemmistoliiton ryhmä hajosi maanantaina potilasturvallisuuslakia koskevassa äänestyksessä. Puolue oli saanut muutoksia lakiesitykseen, mutta lopulta seitsemän kansanedustajaa äänesti esityksen puolesta ja viisi vastaan. Poissa oli neljä edustajaa, joista Lohikoski oli yksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)