Verkkouutiset

Värvättävät pakenivat paikalta ampumisen jälkeen. www.twitter.com

Värväyskeskuksen päällikkö ammuttiin Venäjällä

Liikekannallepano on herättänyt paikoin kovaa vastustusta.

Venäläisen värväyslautakunnan päällikköä on ammuttu Irkutskin alueen Ust-Ilimskin kaupugissa.

Venäjän sosiaalisessa mediassa kiertää alla näkyvä video tapahtuneesta. Se ei sovi herkille. Videolla näkyy, kuinka mieshenkilö tulee pöytänsä takana olevan värvääjän luokse ja ampuu hänet käsiaseella. Odotustilassa olevat asepalvelukseen kutsutut lähtevät pakenemaan paniikissa huoneesta.

Videon jakaneen Guardianin Moskovan-kirjeenvaihtaja Andrew Rothin mukaan paikallismediat ovat kertoneet värvääjän menehtyneen ampumisessa saamiinsa vammoihin. Myöhemmin kuitenkin kerrottiin, että uhri oli kriittisessä tilassa sairaalassa.

Venäjän liikekannallepano on herättänyt paikoin kovaa vastarintaa. Värväystoimistoja on poltettu ja kansalaiset ovat lähteneen monilla alueilla kaduille vastustamaan värväystä asevoimiin. Esimerkiksi Dagestanin alueella poliisi joutui ampumaan viikonloppuna ilmaan hajottaessaan liikekannallepanoa protestoineita.

Edit 26.9.2022 9.54 Korjattu tieto uhrin tilasta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)