Verkkouutiset

Pääministeri Petteri Orpo, sisäministeri Mari Rantanen ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson Vantaan kouluampumisen tiedotustilaisuudessa eduskunnassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Vantaan kouluampumisesta suruliputus

Pääministerin mukaan oppilaille ja koulun henkilökunnalle annetaan kaikki mahdollinen tuki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.), sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) pitivät eduskunnassa tiedotustilaisuuden Vantaan kouluampumisesta.

– Ampumavälikohtaus Vantaalla Viertolan koulussa järkyttää syvästi. Se vetää sanattomaksi. Erityisen järkyttäväksi sen tekee niin uhrien kuin epäillyn tekijän ikä. Haluan esittää omasta ja hallituksen puolesta osanotton menehtyneen lapsen perheelle ja läheisille, pääministeri sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Meidän ajatuksemme ovat uhrien ja heidän läheistensä, Viertolan koulun oppilaiden ja henkilökunnan luona. Nyt on tärkeää, että he saavat kaiken mahdollisen tuen. Tänään ja lähipäivinä tarvitaan lasten, nuorten ja kaikkien kanssa sitä läsnäoloa, välittämistä ja sitä lohduttavaa syliä ja lohdutuksen sanoja, Orpo jatkoi.

Pääministeri sanoi pitävänsä tärkeänä sitä, että tapahtuneesta puhutaan kodeissa.

– Tilanne on ymmärrettävästi sellainen, että se herättää paljon pelkoa ja kysymyksiä. Haluankin sanoa suomalaisille lapsille ja nuorille koululaisille ihan joka puolelle Suomea, että suomalaiset viranomaiset ja koulujen henkilökunta tekevät joka päivä kaikkensa, ettei mitään tällaista pääsisi tapahtumaan.

Sisäministeri Mari Rantanen sanoi poliisin tekevän perusteellisen tutkinnan tapahtuneesta.

– On selvää, että pyrimme Suomessa siihen, että meillä olisi täällä turvalliset kodit, kadut ja koulut.

Sisäministeriö määrää keskiviikolle valtion virastoille ja laitoksille suruliputuksen.

– Toivomme, että koko Suomi osallistuu tähän liputukseen.

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi olevansa järkyttynyt.

– Ajatukseni ovat väkivallan teon uhrien, 12-vuotiaiden lasten ja heidän läheistensä luona. Siitä, mistä piti tulla tavallinen koulupäivä, tuli jotain aivan muuta. Kyseessä on suuri tragedia. Yksi 12-vuotias lapsi ei tule koskaan enää kotiin koulusta, Henriksson sanoi liikuttuneena.

– Haluan esittää syvät osanottoni menehtyneen koululaisen perheelle, läheisille, ystäville, opettajille. Toivon kaikille asianosaisille voimia tänä erittäin raskaana päivänä. Tämä teko on järkyttänyt koko kouluhteisöä ja meitä kaikkia suomalaisia ja koko yhteiskuntaamme syvästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)