Verkkouutiset

Suomen liiallinen velkaantuminen voi vaarantaa hyvinvointivaltion perustan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Valtio tuntuu tietävän paljon paremmin, mitä sinä tarvitset”

Sami Pakarisen mukaan kestävä valtiontalous on elinehto hyvinvointivaltion ylläpitämiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja, ekonomisti Sami Pakarinen kritisoi taloustieteilijä Emmanuel Saezin Ylellä esittämiä väitteitä. Saezin mukaan palveluiden, kuten koulujen ja terveyspalveluiden, yksityistäminen on mennyt Ruotsissa liian pitkälle, jonka vuoksi hyvinvointivaltion perusteet on jo rapautettu.

Pakarinen ihmettelee tätä näkemystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Toivottavasti kukaan ei ota tätä tosissaan. Asiahan on käytännössä juuri päinvastoin, Pakarinen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Pakarisen mukaan vakaa julkistalous on edellytys hyvinvointivaltion säilyttämiselle, mutta huomauttaa ettei ettei Saez mainitse mitään Suomen kestämättömästä velkatilanteesta.

– Ruotsi hoitaa talouttaan erittäin mallikkaasti ja siten pystyy ylläpitämään hyvinvointivaltiota, Pakarinen muistuttaa.

Lisäksi Pakarinen kritisoi Saezin näkemyksiä siitä, etteivät he osaisi valita oikeaa koulua lapsilleen tai sijoittaa rahojaan eläkerahastoihin järkevästi. Pakarinen ei allekirjoita väitettä siitä, että yksilöt eivät osaisi tehdä itselleen suotuisia päätöksiä.

– Valtio tuntuu tietävän paljon paremmin, mitä sinä tarvitset. Aikamoista, Pakarinen kummastelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)