Verkkouutiset

Novofedorivkan lentotukikohta sijaitsee Krimin niemimaan länsiosassa. www.google.com/maps

Valtavia räjähdyksiä Krimillä – Kenraalin mukaan Ukraina teki ”kriittisen iskun”

Venäjän puolustuskyvyn sanotaan olevan koetuksella.

Ukrainan asevoimien kerrotaan tehneen iskuja Venäjän Novofedorivkan lentotukikohtaan miehitetyllä Krimin niemimaalla.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu runsaasti videoita, jotka näyttävät ainakin kaksi suurta räjähdystä, joiden ääni kaikuu taustalla ja sakea savu nousee ilmaan. Videoiden väitetään olevan kuvatun Krimillä, mutta niiden aitoutta ei ole varmistettu itsenäisistä lähteistä.

– Kriittinen hyökkäys Krimille. On mielenkiintoista saada lisätietoja, koska Venäjä piti tätä aluetta ”turvallisena”, toteaa Yhdysvaltain armeijan Euroopan joukkojen entinen komentaja, kenraaliluutnantti (evp.) Mark Hertling Twitterissä.

Krim on toistaiseksi säästynyt intensiivisiltä pommituksilta ja tykistötaisteluilta, joita on käyty Itä- ja Etelä-Ukrainan alueilla helmikuun 24. päivän jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan.

– Se, mitä ukrainalaiset tekevät, on erittäin tärkeää. Osoittamalla, että he voivat iskeä Krimille, he venyttävät entisestään Venäjän puolustuskykyä. Venäläiset joutuvat suojelemaan valtavaa aluetta etulinjojen takana, sanoo St. Andrew’n yliopiston strategian professori Phillips O’Brien Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)