Verkkouutiset

Kolumbian armeijan ja poliisivoimien yhteisoperaatiolla aiemmin paljastama salakuljetusvene arkistokuvassa.

Valtavaa huumelastia kuljettanut sukellusvene kiinni – alus upotettiin

Neljä tonnia kokaiinia takavarikoitiin Australiaan matkalla olleesta aluksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Australiaan matkalla ollut huumesukellusvene on jäänyt kiinni kansainvälisillä vesillä lähellä Kolumbian Tumacoa, kertovat Kolumbian viranomaiset.

Laivastoasiantuntija H.I.Suttonin mukaan näiden alusten käyttöä Tyynenmeren ylittävässä salakuljetuksessa on selvitetty ennenkin, mutta tämä on ensimmäinen alus, joka on pystytty konkreettisesti yhdistämään reittiin.

Vaikka aluksista käytetään kutsumanimeä huumesukellusvene, ne ovat oikeammin matalan profiilin aluksia (low profile vessel LPV), jotka liikkuvat osittain veden alla, ja joita on erittäin vaikea havaita. Kartellien rakentamien salakuljetusveneiden on aiemmin arvioitu maksavan jopa 2,5 miljoonaa euroa kappaleelta.

Suttonin mukaan tällä kertaa kiinni jäänyt vene oli suhteellisen iso 18 metrin pituudellaan ja kolmen metrin leveydellään. Siinä oli sisäperämoottori ja nelihenkinen miehistö.

Matkantekoa helpottamaan mukaan oli pakattu kuusi GPS-paikanninta, viisi satelliittipuhelinta, kolme VHF-radiota sekä merkittävä määrä Kolumbian pesoja ja Yhdysvaltojen dollareita.

Lastina oli neljä tonnia kokaiinia, joka Suttonin mukaan on noin 2,5 kertaa enemmän kuin mitä huumesukellusveneet tyypillisesti kuljettavat.

– Australaasiassa on suuri kysyntä huumeille ja sen seurauksena korkeat katukauppahinnat kokaiinille. Tämä tehnee Kolumbiasta suoran yhteyden houkuttelevammaksi, arvioi Sutton blogissaan.

Hänen mukaansa vene olisi ehkä taittanut vain osan matkaa kohti Australiaa ja Uutta-Seelantia, ja tavannut reitillään esimerkiksi Pohjois-Amerikasta lähteneen rahtilaivan, jonka alkuperä kohdemaassa herättäisi vähemmän epäilyjä. Toisaalta myöskään koko matka aluksella ei olisi ollut poissuljettua.

Viranomaisten tyhjennettyä huumesukellusveneen se upotettiin.

LUE MYÖS:
Satama takavarikoi tonnien huumelasteja – rikollisliigat yrittävät ryöstää ne takaisin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)