Verkkouutiset

Venäläisten ostosmatkailu herättää keskustelua. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Uutisvuoksi: Ukrainan lähettiläs otti kantaa itärajan ostosturismiin

Olga Dibrovan mukaan venäläisillä on edessään valinta.

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova ei katso hyvällä venäläisten ostosmatkailijoiden suuntaamista Suomeen. Lähettiläs kommentoi asiaa imatralaisen paikallislehti Uutisvuoksen haastattelussa. Dibrova vieraili Imatralla perjantaina.

– Meidän ei ole helppo nähdä sitä, että he tulevat tänne nauttimaan elämästään, hän sanoo.

Lähettilään mukaan venäläisillä on edessään valinta Venäjän hyökkäyssodan kannattamisen ja sen vastustamisen välillä. Venäläiset sulkevat silmänsä todellisuudelta, hän arvostelee.

Venäjä poisti koronapandemian takia asetetut matkustusrajoitukset viime viikolla, joten Suomen itäraja on nyt auki venäläisille turisteille. Ylen mukaan venäläisten ostosmatkailu näkyy jo esimerkiksi Lappeenrannan liikkeissä. Pietarista Suomeen matkaavat bussit ovat täyteen varattuja  ja viisumijonot ovat Pietarissa pitkiä, Yle kertoo venäläismedioihin viitaten.

Venäläisten turismi on herättänyt Suomessa myös poliittista keskustelua Ukrainan sodan myötä. Esimerkiksi Viro on keskeyttänyt viisumien myöntämisen venäläisille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)