Verkkouutiset

Hallitusneuvotteluja käydään Säätytalolla. Kuva maanantailta. VALTIONEUVOSTON KANSLIA/FANNI UUSITALO

Uusi Ministerin käsikirja julkaistiin, tarjoaa tietoa tuleville

Valtioneuvoston kirjassa kerrotaan ministerin roolista ja velvollisuuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtioneuvoston kanslia on julkaissut uudistetun Ministerin käsikirjan, joka tarjoaa kattavan tietopaketin valtioneuvoston toiminnasta.

Se on tarkoitettu työn tueksi ja avuksi tulevan hallituksen ministereille ja heidän avustajilleen, mutta löytyy verkosta myös muille valtioneuvoston toiminnasta ja käytännöistä kiinnostuneille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ministerin käsikirjaan on koottu tietoa valtioneuvoston organisaatiosta ja sen toiminnasta. Kirjassa kerrotaan valtioneuvoston jäsenen roolista valtioneuvoston jäsenenä sekä ministerin osallistumisesta asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon samoin kuin ministerin osallistumisesta eduskunnan työhön sekä ministerin vastuusta.

Kirjasta löytyvät myös kuvaukset valtioneuvoston keskeisistä valmisteluprosesseista sekä valtioneuvoston ja eduskunnan yhteistyöstä. Kirjassa kuvataan Euroopan unionia ja kansainvälistä toimintaa ja ministerin roolia näissä. Lisäksi käsikirjassa on tietoa ministerin palvelusuhteesta, tukipalveluista ja turvallisuusjärjestelyistä sekä ministerin toimikaudeksi nimitettyjen valtiosihteerien ja ministerin erityisavustajien asemasta.

Edellinen käsikirja julkaistiin vuonna 2019. Ministerin käsikirjaa on nyt ajantasaistettu ja kehitetty edelleen. Käsikirjan tarkistustyössä on otettu huomioon edellisen julkaisun jälkeen tapahtuneet muutokset säädöksissä ja valmistelukäytännöissä. Esimerkiksi varautumista sekä toimintaa häiriö- ja kriisitilanteissa kuvaava jakso on uudistettu.

Lisäksi mukana on uusi kansainvälistä turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä kuvaava jakso. Oikeusvaltioperiaatetta, hyvää hallintoa, korruptionvastaista toimintaa ja virkamiesetiikkaa on nostettu esille aiempaa vahvemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)