Verkkouutiset

Teollisuuden Voiman Olkiluoto 3 -voimalaa esiteltiin medialle Eurajoella 5. syyskuuta 2022, kuvassa voimalan generaattori. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Uuden ydinvoiman mahdollisuuksia Suomessa selvitetään

Mahdolliset investointipäätökset tehdään myöhemmin.

Fortum ja maailman johtaviin ydinteknologian toimittajista kuuluva Westinghouse Electric Company ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla selvitetään uuden ydinvoiman kehittämisen ja käyttöönoton edellytyksiä Suomessa ja Ruotsissa.

Fortum kertoo asiasta lehdistötiedotteessa. Mahdolliset investointipäätökset tehdään myöhemmin.

Suurten ydinvoimalaitosten lisäksi Westinghouse kehittää parhaillaan SMR-reaktoria ja yhtiö arvioi, että ensimmäinen toimiva yksikkö olisi käytettävissä vuonna 2033.

Sopimus on osa Fortumin marraskuussa 2022 käynnistämää selvitystä uuden ydinvoiman tulevaisuuden edellytyksistä. Kaksivuotisen ohjelman aikana Fortum tutkii laaja-alaisesti kaupallisia, teknologisia, yhteiskunnallisia, poliittisia ja lainsäädännöllisiä edellytyksiä sekä pienydinvoimalle että suurille reaktoreille Suomessa ja Ruotsissa.

Tutkimuksessa tarkastellaan myös uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja. Osana tätä selvitystä Fortum on tehnyt yhteistyösopimuksia korealaisen KHNP:n, britannialaisen Rolls-Royce SMR:n, ranskalaisen EDF:n, ruotsalaisen Kärnfull Nextin sekä suomalaisten Outokummun ja Helenin kanssa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)