Verkkouutiset

Kaartin jääkärirykmentin ja Panssariprikaatin Helsingin ilmatorjuntarykmentin alokkaat sotilasvalatilaisuudessa Senaatintorilla Helsingissä 16. helmikuuta 2024., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Varusmiesten tapaturmat lisääntyivät selvästi

Tapaturmia sattui viime vuonna yhteensä 1749, joka on viidenneksen edellisvuotta enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Varusmiehille sattui viime vuonna poikkeuksellisen paljon tapaturmia. Haverien määrä kasvoi viidenneksen eli yhteensä 1749:ään, kun toissa vuonna luku oli 1456, kertoo Uutissuomalainen.

Vuoden 2023 tapaturmamäärä on neljänneksi suurin kymmeneen vuoteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusvoimien johtava työ- ja palvelusturvallisuuspäällikkö, everstiluutnantti Ville Rosenlund kertoo Uutissuomalaiselle, että tapaturmien määrän kasvu selittyy pitkälti lievien tapaturmien yleistymisellä. Viime vuonna kirjattiin yhteensä 1468 lievää tapaturmaa, kun niiden määrä on ollut keskimäärin noin 1300.

Vakavia tapaturmia sattui viime vuonna keskimääräistä vähemmän eli hieman alle 300. Vakavin turma sattui 25. lokakuuta, jolloin varusmies kuoli ja kolme loukkaantui varusmiesten kuljettaman maastoauton suistuttua ojaan Kuutostiellä Lappeenrannan ja Kouvolan välillä.

Yleisimmin tapaturmia aiheuttavat liukastuminen ja kaatuminen sekä melu. Havereita sattuu tyypillisimmin taistelu- ja muussa peruskoulutuksessa sekä liikunnan ja ammunnan aikana. Tapaturmista vain satakunta tapahtuu vuosittain varusmiesten loma-aikana.

Myös palkatulle henkilöstölle sattui viime vuonna aiempaa enemmän työtapaturmia. Tapaturmista johtuvia sairauspoissaolopäiviä oli 2953 eli vajaat yhdeksän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Menetettyjen työpäivien kustannukset kohosivat samassa ajassa 200000 eurolla yhteensä noin 1,3 miljoonaan euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)