Verkkouutiset

Käsikaupasta saatavia syyhyvoiteita Yliopiston Apteekissa Helsingissä 4. maaliskuuta 2024. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

USU: Uudelle syyhylääkkeelle haettiin myyntilupaa

Kyse on iholle levitettävästä emulsiovoiteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudesta syyhylääkkeestä on tehty ensimmäinen myyntilupahakemus Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan, kertoo Uutissuomalainen.

Fimean käsiteltävänä on yksi hakemus lääkevalmisteesta, joka sisältää bentsyylibentsoaattia. Kyse on iholle levitettävästä emulsiovoiteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hakemus saapui Fimeaan 28. maaliskuuta, ja kyseessä on tunnustamismenettelyn hakemus. Tunnustamismenettelyllä tarkoitetaan toisen EU:n jäsenvaltion myöntämän myyntiluvan tunnustamista.

Yksikön päällikkö Leena Pietilä Fimeasta kertoo, että normaali tunnustamisprosessi kestää 60–90 vuorokautta. Lisäksi varataan 30 vuorokautta tekstikäännösten tarkastamiseen.

– Tarvittaessa menettely voidaan pyörittää nopeammin. Tunnustamismenettely voidaan yleisesti pyörittää hyvinkin nopealla aikataululla, jos jäsenvaltiot näin sopivat, Pietilä kertoo USU:lle.

Bentsyaalibentsoaattia sisältävää syyhylääkettä on toivottu Suomen markkinoille, koska syyhytapausten määrä on lisääntynyt merkittävästi ja lääkäreiden havaintojen mukaan yleisimpänä hoitona käytetty permetriinivoide ei enää tehoa kaikilla potilailla.

Suomessa syyhyn hoidossa käytetään ilman reseptiä myytävää permetriinivoidetta ja reseptillä saatavia ivermektiinitabletteja. Lisäksi reseptillä on mahdollista saada apteekissa sekoitettavaa rikkivoidetta. Bentsyylibentsoaattia on toistaiseksi ollut Suomessa saatavilla vain erityisluvallisena valmisteena, joka on vaatinut reseptin ja Fimean erityisluvan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)