Verkkouutiset

KRP:n tietoon tulevista tyrmäystippatapauksista merkittävä osa liittyy seksuaalirikoksiin. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Tyrmäystipoista aiempaa enemmän rikostutkintoja

Keskusrikospoliisin tekemien tyrmäystippatutkimusten määrä on kasvussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

KRP:ssä tehtiin viime vuonna 101 tyrmäystippatutkimusta, mikä on 38 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021, kertoo Uutissuomalainen.

– Tutkimusmäärän kasvu kertoo pääosin siitä, että tietoisuus ilmiöstä on lisääntynyt, rikosinsinööri Petri Varjos KRP:stä arvioi.

Tyrmäystipat ovat lääke- tai huumausaineita, joita tyypillisesti lisätään esimerkiksi uhrin juomaan huumaustarkoituksessa. KRP:n tietoon tulevista tyrmäystippatapauksista merkittävä osa liittyy seksuaalirikoksiin.

Varjoksen mukaan kolmen viime vuoden aikana KRP:ssä tutkituista näytteistä 45 prosenttia sisälsi psykoaktiivisia aineita, kuten keskushermostoon vaikuttavia huumaus- tai lääkeaineita, ja 25 prosenttia alkoholia.

Näytteistä 30 prosenttia oli negatiivisia, eli niissä ei ollut psykoaktiivisia aineita eikä alkoholia. Näissä tapauksissa on myös mahdollista, että huumaava aine on ehtinyt poistua verestä ennen näytteenottoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)