Verkkouutiset

Asuinkerrostaloja Kivistön asuinalueella Vantaalla 17. tammikuuta 2024. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

USU: Suomessa on myymättä tuhansia uusia asuntoja

Myös uusien asuntojen rakentaminen on hidastunut rajusti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa on nyt myymättä noin 4 000–5 000 uutta asuntoa, kun normaalisti määrä on noin 500–600, johtaja Anu Kärkkäinen Rakennusteollisuus RT:stä arvioi Uutissuomalaiselle.

Myös uusien asuntojen rakentaminen on hidastunut rajusti. Vuonna 2023 asuntoaloituksia oli noin 16 000, joista noin 8 500 oli valtion tukemia ara-asuntoja.

– Tänä vuonna aloitetaan arviolta noin 15 000 uuden asunnon rakentaminen. Vielä viime syksynä arvio oli 19 500 uutta asuntoa, Kärkkäinen kertoo USU:lle.

Huippuvuosina 2021 ja 2022 uusien asuntojen aloitusmäärät olivat 47 000 ja 37 000.

Kärkkäinen kuitenkin uskoo, että jossain vaiheessa Suomessa tulee taas pulaa myytävistä asunnoista. Teknologian tutkimuskeskus VTT on arvioinut noin 35 000 uuden asunnon aloituksen vuosittain sopivaksi tasoksi.

– Vapaarahoitteisia ostettavia asuntoja ei valmistu kovin paljon seuraavan puolentoista vuoden aikana, kun aloitusmäärät ovat nyt niin pieniä, Kärkkäinen sanoo.

Rakennusteollisuus ennustaa, että asuntojen rakentaminen lähtee nousuun vuonna 2025 tai 2026.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)