Verkkouutiset

Poliisi saattaa maahantulijoita Vaalimaalla joulukuussa 2023. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Neljännes itärajan ylittäneistä turvapaikanhakijoista kadonnut

Venäjän hybridioperaation aikana itärajan yli tuli 1 314 turvapaikanhakijaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuoden elokuun jälkeen itärajan yli tulleista turvapaikanhakijoista runsas neljäsosa on rekisteröity poistuneiksi vastaanottokeskuksista, kertoo Uutissuomalainen. Venäjän hybridioperaation aikana itärajan yli tuli 1 314 turvapaikanhakijaa, joista 351 henkilöä on kadonnut vastaanottokeskuksista.

Yli puolet kadonneista on varmuudella siirtynyt muualle EU-alueelle, sillä heistä on tullut Suomelle takaisinottopyyntö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– 179 henkilöstä on tehty takaisinottopyyntö. Selvästi merkittävin maa on Saksa, josta on tullut 142 takaisinottopyyntöä. Suomeen on siirretty takaisin 16 henkilöä, kertoo Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen Uutissuomalaiselle.

Takaisinottopyynnöt perustuvat EU:n Dublinin sopimukseen, jonka mukaan turvapaikkahakemus käsitellään pääsääntöisesti siinä maassa, jossa turvapaikanhakija on rekisteröity ensimmäisen kerran.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt myönteisen päätöksen vasta kahdeksalle itärajan yli tulleelle hakijalle. Kielteisen päätöksen on saanut 98 turvapaikanhakijaa. Heistä 24 on Irakin, 22 Somalian, 12 Intian ja kymmenen Egyptin kansalaisia.

Kielteisten päätösten suuri määrä ja myönteisten päätösten pieni määrä johtuu siitä, että Maahanmuuttovirasto käsitteli ensin sellaiset hakemukset, joissa ei ole esitetty kansainvälisen suojelun perusteita tai perusteet ovat olleet heikkoja.

Kun turvapaikanhakijan olinpaikka on ollut tuntematon kaksi kuukautta, turvapaikkahakemus katsotaan rauenneeksi. Maahanmuuttovirasto on tehnyt yhteensä 266 raukeamispäätöstä, joista 146 syyrialaisille. Heistä suurin osa on vastaanottokeskuksista kadonneita turvapaikanhakijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)