Verkkouutiset

M1A1 Abrams -panssarivaunuun lisättiin teräshäkki ja ERA-reaktiivipanssarointia. / Metinvest

USA:n Abrams-tankkeihin ilmestyi rintamalla uusi suojaus

Panssarointia on vahvistettu erityisesti räjähdelennokkien luomaa uhkaa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimat on lisännyt Yhdysvaltain toimittamiin M1A1 Abrams -taistelupanssarivaunuihin uusia suojauksia räjähdelennokkien aiheuttaman uhkan vuoksi.

Metinvest-teollisuuskonsernin julkaisemien kuvien perusteella vaunujen tykkitornit on suojattu teräshäkeillä. Abramsien suojausta on lisäksi vahvistettu ERA-reaktiivipanssaroinnilla.

Ukrainan kerrottiin huhtikuussa vetäneet amerikkalaisvaunut etulinjasta korkeiden tappioiden vuoksi. Tankkimallia käyttävä ukrainalaisyksikkö tosin kiisti mediaväitteet. On mahdollista, että ainakin osa Abrams-panssarivaunuista siirrettiin tilapäisesti takalinjaan uusien suojausten asentamiseksi.

Sekä Ukrainan että Venäjän panssariajoneuvot ovat osoittautuneet alttiiksi videolinkillä ohjattavien FPV-räjähdedroonien iskuille. Niiden käyttö on lisääntynyt nopeaan tahtiin. Yhdellä lennokkiryhmällä voi olla kymmeniä räjähdelennokkeja käytettäväksi yhden vuorokauden iskuihin.

Ukrainalainen Metinvest kertoo lisänneensä droonisuojauksia seitsemän Abrams-vaunun lisäksi myös neuvostovalmisteisiin T-64- ja T-72-panssarivaunuihin.

– Lisärakenteiden pitää suojata ulkoisia uhkia vastaan, mutta ne eivät saa rajoittaa kaluston käytettävyyttä tai vaikeuttaa operointia taisteluolosuhteissa. Esteen kokonaispaino on 430 kilogrammaa, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Ukrainan arvioidaan menettäneen ainakin kahdeksan yhteensä 31 sille toimitetusta Abrams-panssarivaunusta. Niiden lisäksi kaksi Abramsiin pohjautuvaa M1150-raivausajoneuvoa on tuhottu Warzone-median mukaan.

Abrams-vaunun tykkitornin yläosa. / Metinvest
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)